Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A B-vitamin hiánya betegségekhez vezethet

A B-vitamin hiánya betegségekhez vezethet

B-vitamin: egyre népszerűbb téma az emberek körében. Kétségek nélkül állíthatjuk, hogy ez a vitamin rendkívül előnyös számunkra, főleg a fáradtság tüneteit tekintve. Valószínűleg bármelyik idős ember el tudja mondani, hogy a B-vitamint minden orvos ajánlja.

Szóval mikor volt az utolsó alkalom, amikor eszébe jutott a B-vitamin? Elgondolkodott már azon, miért vannak repedések a szája sarkainál? Sőt, gondolkodott már azon, hogyan szüntetheti meg a depressziót természetes eszközök segítségével?

Nos, ezek mind a B-vitamin hiányosságával függnek össze!

 

1. B2-vitamin (Riboflavin)
A Riboflavin segít létrehozni a vérsejteket. Észrevette már valaha, hogy egyes középkorú embereknek szinte teljesen eltűnik a felső ajka? Ez valószínűleg azért van, mert több B2-vitaminra lenne szükségük. A B2-vitamin hiányának tünetei a szájon és az ajkakon és a torokban jelentkeznek.
 
2. B3-vitamin (Niacin)
A Niacin segít lenyugodni. Ha egy kicsit depressziósnak, letörtnek érzi magát, a B3 lehet a megoldás. A hiányosság tünetei még a különböző emésztési zavarok, a fáradtság, a rákos megbetegedések, a depresszió és a mindennapi stressz alacsony küszöbértéke.
3. B5-vitamin (Pantoténsav)
A test szinte mindenhol használja a pantoténsavat. Az agy, a szív és a tüdő működését is mind-mind elősegíti. Ezen kívül segít megszabadulni a stressztől is. A B5-vitamin hiánya okozza a mellékvese kimerülését, az asztmás rohamokat, az álmatlanságot, a hányingert, a fáradtságot és az ingerlékenységet is.
 
4. B6-vitamin (Piridoxin)
A B6-vitamin alacsony szintje menstruációs zavarokat okozhat.
5. B12-vitamin (Kobalamin)
A B12 az egyik legfontosabb a B-vitaminok közül. Hiánya a mentális energia elvesztését, nehéz koncentrációt és impotenciát is okozhat.
 
Természetes B-vitamin források
 
Hogyan pótolható a B-vitamin? Milyen természetes formái vannak? Nézzük a legismertebb és hasznos B-vitamin forrásokat!
  • sörélesztő
  • búzacsíra
  • tojás
  • hal
  • avokádó
  • mogyorófélék
  • méhpempő
  • nyers méz
     

Étrend-kiegészítőkkel is pótolhatjuk napi vitaminszükségletünket. Amennyiben a vitaminpótlásnak ezt a formáját választjuk ajánljuk figyelmükbe a Premium termékeket. Most a Premium Diet Regular család termékei már egy darabtól is egyedi kedvezménnyel vásárolhatóak.

 

Forrás: naturhirek.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: egészségmegőrzés
Az oldal tetejére