Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A centiméterek nem hazudnak – Diéta alatt ne a kilóknak higgyen!

A centiméterek nem hazudnak – Diéta alatt ne a kilóknak higgyen!

Diéta alatt – különösen a kezdeti időszakban – sokan naponta, de minimum hetente több alkalommal a mérlegre állnak, és általában csalódottan tapasztalják, hogy a kitűzött cél még nagyon – nagyon messze van.

Felejtsük el a mérleget, elő a mérőszalaggal!

Diéta során, miközben testünk átalakul, a súlyunk nem feltétlenül ugyanabban az ütemben tükrözi a változásokat. Ez abszolút természetes jelenség. Pláne, ha a jól megválasztott fogyókúra megköveteli a magasabb napi folyadékbevitelt vagy ilyen-olyan kiegészítő mozgásformát. Előbbinek köszönhetően, testünk vízháztartása növekszik, míg utóbbi esetben – ha az előírt mozgásforma, és a diéta program ezt lehetővé teszi – a zsírszövetek bomlásával párhuzamosan, a rajtunk lévő izomtömeg gyarapszik. Mindkettő valamilyen mértékű súlynövekedéssel/megtartással jár, így hiába menetelünk szépen kitűzött cél felé, és hiába hatékony a fogyókúra , a mérleg nyelve csak nagyon lassan indul el a kívánt irányba. De nyugalom, az irányítás és a kontroll még mindig a mi kezünkben van, egy mérőszalag formájában! Ha szeretnénk nyomon követni a diéta alatti változásokat, ajánlott egy – nem rugalmas, de a testfelületre rásimuló – mérőszalag beszerzése.

 

Diéta eredményeinke ellenőrzésére inkább mérőszalagot használjunk


Fix pontokon mérjünk

A legvastagabb/legvékonyabb részeket figyeljük

Ha megvan a mérőszalagunk, már csak a megfelelő mérési pontokat kell kijelölnünk, és a diéta eredményessége dokumentálható lesz. Igen, érdemes felírni a számokat, mert amellett, hogy a visszamenőleg jól látható pozitív változások megnyugtatóan hatnak ránk, ösztönző lehet a fogyókúra folytatására, amikor már kezd nagyon elegünk lenni az előírások betartásából.

Lássuk azokat a mérési pontokat!

  • Derék: az alsó bordák alatt, és a köldök feletti területen (Itt nem a legvastagabb, hanem a törzs legkeskenyebb pontján mérünk.)
  • Csípő: a csípőcsontoknál, annak legszélesebb pontján
  • Comb: a combtőnél, a comb felső részén, a legvastagabb ponton (Ez a diéta ellenőrzési helyek egyik fix pontja. Itt mindig álló helyzetben mérjük!) 
  • Felkar: könyökünk felett, a legvastagabb ponton
  • Alkar: a könyökünk alatt, az legvastagabb helyen
  • Vádli: térdünk alatt, a lábszár legvastagabb pontján

Mérések alkalmával a mérőszalag ne „vágjon bele a testünkbe”, így ugyebár centiket el lehetne csalni, igyekezzünk a testrészre merőlegesen és minden alkalommal ugyanott mérni.

Diéta és kitartás kéz a kézben járnak

Fontos, hogy ne adjuk fel diétánkat, ha az első hét végére nem azt mutatja a mérőszalag (pláne a mérleg), mint amire számítottunk. És ami legalább ennyire fontos, hogy soha ne hasonlítsuk magunkat vagy elért eredményeinket másokhoz! Hiába fogyott le ennyi idő alatt barátunk, barátnőnk, szomszédunk… Az ő szervezetük, testfelépítésük, napirendjük stb. nem azonos a miénkkel. Mindenki a saját tempójában tudja szervezetében a változásokat előidézni. Egészségesen és tartósan fogyni csak közép- és hosszútávú gondolkodással lehet. Megfelelően kiválasztott fogyókúra, kitartás és önfegyelem a diéta alatt, és a várt eredmények garantáltan nem maradnak el.

Többet szeretne tudni? Várjuk itt! Velünk sikerülni fog!

Tartalomhoz tartozó címkék: diéta fogyókúra fogyókúrás shake
Az oldal tetejére