Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A DIÉTA

A DIÉTA

Ha fogyni szeretnénk, ez egy igazán tökéletes termékcsalád, egyedülálló programmal. A fogyás könnyű, tartós, és egészséges. Orvosok közreműködésével összeállított, Németországban gyártott termékek, 13 féle ízesítésben.
 

A DIÉTA
 

Egy olyan diétát mutatunk be, mely egy valóban hatékony fogyókúraprogram részét képezi. Megőrzi egészségünket, a fogyást hatékonyan támogatva biztosítja az eredményes diétát, miközben megóvja izmainkat. Sokan orvosi diéta néven ismerik, mivel orvosok közreműködésével kifejlesztett fogyókúrás porkészítmények alkotják a diéta alapját.

A Premium Diet egy speciális, gyógyászati célra szánt termékekből összeállított, Németországban gyártott és ellenőrzött fogyókúrás termékcsalád. Ezeket a készítményeket egy komplex programba építettük be.

Szakszerű fogyasztásukkal gyors, tartós, és egészséges fogyás tapasztalható. Szemben sok más zsírégető készítménnyel, a Premium Diet termékekkel folytatott diéta, nem jelent egyet a folyamatos koplalással. Sőt! A többféle ízesítésben kínált porokból kimondottan ízletes és laktató shake-ek készíthetőek, melyek elfogyasztásával a szervezet hozzájut a létfontosságú fehérjékhez és minden fontos nyomelemet, vitamint és ásványi anyagot megkap, amire a normál működése során szüksége lehet.

Szintén termékeink mellett szól, hogy a zsírégetés alatt, a plusz kilók valóban a zsír vesztését jelentik majd, ami nem egyenértékű a fogyókúrák alatt gyakran tapasztalt izomvesztéssel, és nem lép fel a sokszor emlegetett jojó effektus (gyors fogyás - gyors hízás) sem. A termékek bevitele során szervezete elegendő fehérjéhez jut, így biztonságosan diétázhat. Éppen ezért ajánljuk termékeinket nemcsak a most életmódot váltó, fogyni vágyó vásárlóinknak, de az aktív életmódot élőknek, sportolóknak is.Miért érdemes a Patikatárs által nyújtott diétát választani?
 

 •  A diéta hatékony, a fogyás egészséges és tartós. Nincs éhezés, sem izomvesztés. 
   
 • Orvosok által kifejlesztett diéta, melynek alapját speciális gyógyászati célra szánt termékek alkotják.
   
 • A termékek egy komplex fogyókúraprogram részét képezik.
   
 • Németországban gyártott, mikrobiológiailag bevizsgált, diétás készítmények, komplex tápanyagtartalommal. 

 • A shake-ek gyorsan elkészíthetőek, különösen finomak és laktatóak.
   
 • Széles ízválasztékú és speciális összetételű, gyógynövényeket is tartalmazó diétás porok közül lehet választani.  
   
 • Egy adag elkészített shake, egy teljes értékű étkezést pótol. Naponta akár 2 étkezés is kiváltható vele. Így a diéta nemcsak könnyű és egészséges, hanem gazdaságos is. 
   
 • Speciálisan cukorbetegek számára kifejlesztett termékek, így diabétesszel küzdők is bátran fogyaszthatják.
   
 • A shake-ek fogyasztása során nem kell éheznie, mert különleges összetételüknek köszönhetően a szervezet megkap minden szükséges fehérjét, vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet, így egészségesen fogyhat.
   
 • Rostot, 24 féle vitamint és ásványi anyagot, 18 féle aminosavat (9 esszenciális aminosavat) tartalmaz.
  Ásványi anyagok: nátrium, kálium, kalcium, foszfor, magnézium, vas, cink, réz, jód, mangán és szelén
  Vitaminok: A, C, D, E, B1, B2, niacin (B3), B6, folsav (B9), pantoténsav (B5), B12, biotin (B7) és K-vitamin
  Aminosavak: 18 féle, melyből 9 esszenciális aminosav
  Az összetételről bővebb információt a TERMÉKCÍMKÉK-re kattintva talál.

   
 • Lehetővé teszi a súlycsökkentést anélkül, hogy az izomzat leépülne. A készítmények alapját a teljes értékű tejfehérje alkotja, mely lassú felszívódásának köszönhetően biztosítja a szervezet hatékony zsírbontását és megakadályozza az izomvesztést.
   
 • Megakadályozza a jojó effektust is , hiszen a diéta alatt a szervezet nem szenved hiányt tápanyagokban, így a kitűzött cél elérése után nem fúj „éhségriadót", nem kezd el raktározni.
   
 • A diétához tartozó speciális programnak köszönhetően a fogyókúra egyszerű és könnyen betartható.
   
 • AJÁNLOTT: fogyni vágyóknak, aktív életmódot élőknek, kismamáknak, sportolóknak, mindazoknak, aki egészségesebbé szeretnének válni.
   
 • A termékválasztékban akciós csomagok is szerepelnek, melyek még gazdaságosabbá teszik a diétát.   

A fogyókúra programja


A SIKERES FOGYÁS ÉRDEKÉBEN ELENGEDHETETLENÜL FONTOS A DIÉTÁHOZ TARTOZÓ PROGRAM BETARTÁSA!

 


A diéta 3 fázisból áll:

 1. Kezdő fázis - Premium Diet Go vagy Premium Diet Regular fogyasztása - napi 5 alkalommal
 2. Zsírégető fázis - Premium Diet Regular fogyasztása - napi 2 alkalommal
 3. Ellenőrző fázis - Premium Diet Regular fogyasztása - napi 1 alkalommal

   

1. KEZDŐ FÁZIS - PREMIUM DIET GO vagy PREMIUM DIET REGULAR

Fogyasszon napi 5 alkalommal (2,5-3 órás intervallumokban) Premium Diet Go-ból készített shake-et! 

Az alkalmazkodási fázis időtartama 2 nap.
Célja, hogy szervezetünk elhasználja az izmokban és a májban felhalmozott cukortartalékokat, így a zsírégetés mielőbb megkezdődhet, szervezetünk pedig felkészül a hatékony fogyásra.

Ebben az időszakban Ön kizárólag Premium Diet Go-t vagy Premium Diet Regulart fogyaszthat.

Tovább a termékekhez2. ZSÍRÉGETŐ FÁZIS -
PREMIUM DIET REGULAR 

A diéta program harmadik napjától fogyasszon Premium Diet Regulart napi 2 alkalommal! 

A harmadik napon megkezdődik a zsírégetés, ezzel együtt a 3 étkezés koncepciója is. A napi háromszori étkezésből kettőt Premium Diet Regularral kell helyettesítenünk - általában a reggelit és a vacsorát -, a napi egyszeri vegyes étkezést pedig ajánlott délben elfogyasztani.
A vegyes étkezés az, amit a kúrában résztvevő saját maga készít el.  Az ebéd összeállításánál a táplálékpiramis szabályait kell követni. Egy egészséges, viszonylag kalóriaszegény ebéd összeállítása a cél. 

A zsírégetési fázis addig tart, amíg Ön el nem éri az ideálisnak vélt testsúlyát

Tovább a termékekhez3. ELLENŐRZŐ FÁZIS -
PREMIUM DIET REGULAR

A program ezen szakaszában fogyasszon Premium Diet Regulart napi 1 alkalommal!

A testzsír tovább csökken, de kisebb mértékben. Ekkor már a napi három étkezésből elegendő egyet kiváltani Premium Diet Regular-ral. Ezt célszerű vacsorára időzíteni.
Ebben a szakaszban már a reggeli és az ebéd is egy egészséges vegyes étkezés lehet, melyet a táplálkozási piramis szabályainak megfelelően érdemes összeállítani.

Az ellenőrzési fázis 4-6 hétig tart, és optimális esetben, további - kisebb - súlycsökkenést eredményez.

Tovább az akciós csomagokhoz

 

A hosszútávú súlymegtartáshoz heti 1 shake napot vagy havi két nap (egymás utáni) shake napot javaslunk.  
 
Ekkor Ön már nem fogyaszt Premium port, de a három étkezés elvét be kell tartani. 
Azt ajánljuk, hogy az esti étkezés ne tartalmazzon többet körülbelül 400 kcal-nál és legkésőbb lefekvés előtt 3 órával fogyassza el.

Étrendjét a táplálkozási piramis szabályainak megfelelően állítsa össze. Naponta fogyasszon megfelelő mennyiségű (2-2,5 l) ásványvizet vagy kalóriamentes folyadékot.
 

Fontos szabályok a fogyókúra programjához


1. SZABÁLY


A program egyik fontos alapszabálya a napi háromszori étkezés.

A program során elengedhetetlenül fontos, hogy betartsuk az étkezések közötti metabolikus szüneteket. Metabolikus szünetnek nevezzük azt az időintervallumot, melynek két étkezés között el kell telnie. Ez az időszak: minimum 4 óra

A sikeres fogyás érdekében ez azt jelenti, hogy az étkezések között 4-6 órás szünetet kell tartani. Ezalatt nem történik kalóriabevitel, nincs nassolás, köztes étkezés! Így a zsírbontó folyamat hatékonyan zajlik, a diéta eredményes és tartós lesz. 

Minél hosszabb a szünet két étkezés között, annál hatékonyabb a diéta, annál több idő jut a zsírbontásra.


MIÉRT EZ A SZABÁLY?

A napi háromszori étkezés módszerének tudományos leírása a fogyás szempontjából.

Az inzulin és a glukagon a zsíranyagcserében központi szerepet betöltő hormonok. 

 • Az inzulin anabolikusan hat: elősegíti a glükóz, a fehérje és a zsír beépülését, 
 • míg a glukagon katabolikus hatású: elősegíti a szervezetben raktározott zsír hasznosítását.

Az inzulin fontos hatása a lipolízis („zsírégetés”) megakadályozása. Amíg az inzulin kifejti „cukorlebontó” hatását, addig meggátolja a zsírlebontást, azaz a glukagon szint alacsony. Ezért a szervezetben a zsír bontásának megkezdése csak 2-3 órával az inzulinszint csökkenése után lehetséges, amikor a glukagon szint emelkedni kezd.

Fontos tehát, a fogyókúra során a metabolikus szünet, hogy az inzulinszintet alacsonyan tartsuk, míg az emelkedett glukagon kifejtheti „zsírégető” hatását. Ahhoz, hogy ez a fogyás szempontjából optimális legyen, a két étkezés között 4-6 órának kell eltelnie. Ez az az időtartam, amíg a lipolízis („zsírégetés”) optimális szinten tartható. Minden köztes étkezés, ami plusz kalóriabevitel – legyen az gyümölcs, rostos üdítő vagy alkohol – inzulinválaszt generál, és a lipolízis leáll, csökken a „zsír égetése”.

Ezen - a testben lezajló - folyamaton alapul a három étkezés koncepciója. Ez a sikeres fogyókúra egyik kulcsa. Ha egy nap csak háromszor juttatunk táplálékot a szervezetbe, megteremtjük az ideális alapot a testzsír csökkentésére, hiszen ezáltal biztosítjuk a 4-6 órás „metabolikus szüneteket”.
 2. SZABÁLY
 
A  fogyás szempontjából nagyon fontos szerepe van a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékbevitelnek. Ez a fogyás egyik titka.

Testünk 70%-át víz alkotja. Minél több túlsúlyt hordunk magunkon, annál kisebb ez az érték.
Célszerű folyadékszükségletünket minél nagyobb mértékben - az élethez nélkülözhetetlen értékes folyadékkal - vízzel pótolnunk. Nem mindegy azonban, hogyan, mennyit és mit iszunk.

Ha eddig nem fogyasztottunk elegendő mennyiségű vizet, fokozatosan emeljük az adagot. Folyamatosan igyunk. Váljék napi rutinunkká, hogy felkelés és reggeli közt megiszunk 0,5 liter vizet, a délelőtt és délután folyamán további 1-1 litert. Ha aktív testmozgást végzünk, további 0,5-1 litert. Lefekvés előtt közvetlenül már ne igyunk.

Minden esetben kalóriamentes  folyadékfogyasztást javaslunk. Főleg ásványvizet, de fogyaszthatunk bátran jó minőségű, hazai gyógyteákat is. (Nem a filteres fekete vagy különféle ízesített teákra gondolunk). A mérték itt is fontos: ne fogyasszunk többet a gyógyteából, illetve ne igyuk huzamosabb időtartamon át, mint amennyi a csomagoláson fel van tüntetve! Amennyiben teát választunk folyadékpótlásnak, nagyon fontos, hogy ízestés nélkül fogyasszuk, ugyanis a citromlé, de még az édesítőszerek is inzulinválaszt generálnak, ami megállítja a zsírbontó folyamatot.

A minél több folyadékfogyasztás érdekében, ízesíthetjük a vizet és a gyógyteákat is különböző fűszernövényekkel: mentával, citromfűvel, tehetünk bele bió citrom-, illetve bió narancshéjat is. Az ízesítés, ily módon nem befolyásolja a zsírbontó folyamatot.AZ ÁSVÁNYVIZEKRŐL: 

Szénsavas vagy szénsavmentes? Melyiket válasszuk? 
A szénsavval dúsított víz, legyen az akár ásvány- vagy szódavíz, szén-dioxid-tartalmánál fogva a helyes sav-bázis egyensúlyt savas irányba billenti el, illetve az amúgy is savas szervezetünk helyzetét súlyosbítja. Ráadásul tanulmányok bizonyítják, hogy a szénsavval dúsított víz fokozza az étvágyat. Inkább válasszunk szénsavmenteset. 

És melyik a jobb: a magas vagy az alacsony ásványianyag-tartalmú? 
A szervetlen ásványi anyagokat szervezetünk nem képes feldolgozni. Ne feledjük: szervetlen anyagból szerveset csak a növények képesek előállítani - az ilyen módon szerves kötésbe vitt ásványi anyagokat tudjuk csupán hasznosítani. Ha ásványvizet iszunk, legyen ásványianyag tartalma 500mg/l alatti.

A fogyókúra alatt tehát vegyünk magunkhoz elegendő folyadékot, egyenletesen elosztva.
A folyadék mennyiségének minimum 2,5-3 liternek kell lennie naponta (a shake-n kívül). 

 3. SZABÁLY

A vegyes étkezés pillérei  (Vegyes étkezés az, amit a fogyókúrázó saját maga készít el, állít össze.)

A diéta gyakorlati alkalmazása során a napi háromszori étkezés azt jelenti, hogy a hatékony fogyás érdekében naponta kétszer Premium Diet Regular shake-t fogyasztunk, egyszer pedig vegyesen étkezünk. A fogyókúra során, ehhez a vegyes étkezéshez - az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozáshoz - nyújt segítséget a TÁPLÁLÉKPIRAMIS.

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja olyan élelmiszerek választása, melyek kevésbé emelik meg a vércukor- és inzulinszintet. 

A cukorban és keményítőben gazdag ételek csak kis mennyiségben ajánlottak. 
A szénhidrátban szegény gyümölcsök, valamint zöldség és saláta - fehérjében gazdag élelmiszerekkel kombinálva - képezik a napi szükséglet nagy részét.
Az élelmiszerek besorolását illusztrálja a táplálékpiramis rövid magyarázattal. Minél távolabb haladunk a piramis aljától, annál kevesebb legyen az ábrázolt élelmiszerek aránya.

Amennyiben a táplálékpiramisnak megfelelően állítjuk össze a vegyes étkezést, az alábbi pozitív hatásokat valósíthatjuk meg:

 • Sokféle tápanyagot, vitaminokat és ásványi anyagokat juttathatunk a szervezetünkbe.
 • Alacsony lehet a vércukor- és inzulinszintünk.
 • Jobbak lehetnek a vérzsír-értékeink.
 • Kevesebbet sóvároghatunk különböző ételek után.
 • Jó telítettséget, tartós jóllakottságot érezhetünk.
 • Könnyebb súlykontrollt valósíthatunk meg.

 

A táplálékpiramis, Dr. Nicolai Worm által 2009-ben átdolgozott verzió.


A kiemelkedő pozitív hatások miatt fontos a búzarostot is megemlíteni. Jelentősen megkönnyíti a három étkezés betartását fogyókúra során, hogyha a shake-be keverve fogyasztjuk.   
100%-ban természetes összetevőket tartalmaz magas rostanyag tartalommal, aminek számtalan pozitív tulajdonsága van. Részletes leírást itt talál róla: Premium Goodcare Fibre.A kitűzött testsúly eléréséhez, a fent leírt szabályok (pl: napi 3x étkezés, víz/tea fogyasztás...) betartása elengedhetetlen.
A program alatt elérhető eredmények, a szabályok betartása mellett is egyénenként eltérhetnek, hiszen minden egyes ember szervezete eltérő állapotban van, eltérő testsúlytól szeretne megszabadulni, így az Önre vonatkozó személyes lehetőségekért hívja telefonos tanácsadónkat (20/266-5865).
A fogyókúra programhoz tartozó termékek nem csodaszerek, nem garantálható általuk a testsúly csökkenése. Kizárólagos tápanyagforrásként nem alkalmazhatóak! Felnőtteknek és 14 év felettieknek javasolt a fogyasztásuk.

 

Ha bizonytalan, kérdései vannak, kattintson a GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK oldalunkra, ahol számos kérdésre választ talál.

A termékekről bővebb információt az alábbiakra vonatkozóan a TERMÉKCÍMKÉK-re kattintva talál.

 • Összetevők
 • Allergén anyagok
 • Felhasználási útmutató
 • Tápanyag táblázat a vitamin és tápérték tartalomról
 • Kiszerelés
 • Szavatossági idő
   
Az oldal tetejére