Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A fogmosás helyes módjai

A fogmosás helyes módjai
Ma a fogmosás helyes módjáról szeretnék beszélni Önnel. A jó szájhigiénia létfontosságú az általános egészség és jólét szempontjából, a fogmosás pedig a szájhigiénia elengedhetetlen összetevője.

Ismeri a fogmosás helyes módját? Nézzünk meg három különböző megoldást: hagyományos kézi fogkefe, szónikus készülék és emmi®-dent ultrahangos készülék.

 

Hagyományos kézi fogkefe

 

A hagyományos kézi fogkefe használata továbbra is hatékony módja lehet a fogtisztításnak, de megfelelő technikát igényel. Először válasszon puha sörtéjű fogkefét, és kenje rá a fogkrémet. Ezután helyezze a fogkefét 45 fokos szögben a fogaihoz, és óvatosan, rövid mozdulatokkal dörzsölje át oda-vissza. Ügyeljen arra, hogy mindig az ínytől távolodva minden fog külső felületét, belső felületét és rágófelületét megkefélje, és ne felejtse el megmosni a nyelvét, hogy eltávolítsa a baktériumokat és felfrissítse a leheletét. Befejezésül öblítse ki a száját szájvízzel alaposan, hiszen a baktériumokat a hagyományos fogmosás nem pusztítja el. Sajnos ezzel a fogápolási megoldással az ínyünkben megtelepedett baktériumokat nem tudjuk elpusztítani.

 

Fogmosás hagyományos fogkefével

 

Szónikus fogkefe

 

A szónikus készülék egy elektromos fogkefe, amely hangtechnológiával (30-90kHz) egészíti ki a dörzsölésre épülő fogtisztítást. A szónikus készülék használatához vigyen fel fogkrémet a fogkefefejre, helyezze a fogkefefejet a fogára, és kapcsolja be a készüléket. Óvatosan mozgassa a fogkefefejet körkörös mozdulatokkal, ügyelve arra, hogy a fogak minden felületét befedje. A szónikus fogkefe beépített időzítővel is rendelkezhet, amely biztosítja, hogy a gyártó által ajánlott két percig mosson fogat. Erre azért van szükség, mert nagyon intenzív a tisztítás módja. Túl intenzív használat esetén a fogzománc károsodása is előfordulhat, ezért ebből a típusból már olyan készülék is van, ami méri a nyomás erejét is. Fogmosás után öblítse ki a száját szájvízzel, és öblítse le a kefefejet folyó víz alatt. A szájvízre a baktériumok ellen van szükség ebben az esetben is. Sajnos a száj szöveteiben, a gyökereknél vagy az implantátum csavarjánál megbúvó baktériumokat nem tudjuk így sem elpusztítani.

 

Emmi®-dent ultrahangos készülék

 

Az emmi®-dent ultrahangos készülék egy innovatív fogkefe, amely ultrahang technológiát (1.6 MHz) használ a fogak tisztítására. Az emmi®-dent ultrahangos fogkefék használatához vigye fel a készülékhez mellékelt speciális összetételű fogkrémet a fogkefefejre. Kenje szét a fogkrémet a fogak külső, belső és rágó felszínén, majd helyezze a fogkefefejet a fogaihoz, és kapcsolja be a készüléket. Nem szükséges semmilyen dörzsölést végezni, éppen csak érintse a sörtéket a fogak felszínéhez. A készülék által kibocsátott ultrahanghullámok milliónyi apró buborékot hoznak létre, amelyek mélyen behatolnak a fogak közötti résekbe az íny mentén, eltávolítva a lepedéket és a baktériumokat. Lassan mozgassa a fogkefefejet a fogak minden felületén, és ne felejtse el nyelvét is megtisztítani. Fogmosás után öblítse ki a száját vízzel, és öblítse le a kefefejet folyó víz alatt. Az ultrahanghullámok 12 mm mélyen a fogínybe is behatolnak. Így a fogak gyökeréig elpusztítják a baktériumokat, melynek köszönhetően az implantátumokat is képesek megvédeni a gyulladástól.

 

Emmi ultrahangos fogápolás

 

Összefoglalva, a jó szájhigiénia létfontosságú az általános egészség és jólét szempontjából. A fenti megoldások bármelyike, a hagyományos kézi fogkefe, a szónikus készülék vagy az emmi®-dent ultrahangos készülék is segíthet az egészséges és boldog mosoly elérésében. Ne felejtsen el naponta kétszer fogat mosni, naponta fogselymet használni, és rendszeresen látogassa meg fogorvosát tisztítás és ellenőrzés céljából. Tegyük a szájhigiéniát prioritássá mindennapi életünkben, és törekedjünk az egészséges és boldog életre!

Az oldal tetejére