Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A kutya fogkefe segít megelőzni a fogászati problémákat

A kutya fogkefe segít megelőzni a fogászati problémákat

Kutya fogkefe, amelyet ráadásul a kiskedvenced is imád? Az, aki próbálkozott valaha a négylábú kedvence fogának megtisztításával, tudja jól, hogy az iménti kérdésre ritkán kaphatunk helyeslő választ. A kutyusok ugyanis, érthető módon, ódzkodnak a szájukban berregő, hangos fogkeféktől, sőt, a dörzsölést és súrolást is nagyon nehezen viselik.

Ettől függetlenül a háziállatunk szájhigiéniájának elhanyagolása nem opció, hiszen ezáltal könnyen megjelenhet náluk a fogkő. A fogkő számos probléma okozója, annak eltávolítása viszont minden esetben altatással jár – ez pedig megrövidíti a kiskedvenced előtt álló éveket. Mi lehet erre a látszólag lehetetlen szituációra a megoldás?

A fogápolás új szintje: ultrahangos kutya fogkefe és fogkrém

Modern korunk nagyszerű vívmányai, az ultrahang erejével operáló fogápolási eszközök nem kizárólag az emberek privilégiumai. A négylábon járó hű társainknak is kijár ugyanis a hatékony, eredményes és kényeztető fogápolás. Igen, kényeztető, hiszen ezen innovatív eszközök kellemetlen dörzsölés és súrolás nélkül „varázsolják” tisztává a fogakat. Persze az „egyszerű” tisztításnál jóval többet is tudnak. A fogkefék által kibocsátott rezgések a fogíny belsejébe is bejutnak, elpusztítják a baktériumokat, segítenek megelőzni a gyulladás kialakulását, serkentik a vérkeringést.

Rémálomból rutin

Ha az ebek beszélni tudnának, garantáltan csak jókat mondanának az ultrahang erejével működő kutya fogkeféről! A tapasztalat ugyanis azt mutatja, az Emmi-pet kutya fogkefe nem riasztja meg a háziállatokat, így ők boldogan vetik alá magukat a rendszeres fogmosásnak.

Az oldal tetejére