Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Alapos fogmosás szuper technológiákkal

Alapos fogmosás szuper technológiákkal

A Fogászati Kutatók Nemzetközi Szövetségének (IADR) vizsgálatából kiderült, hogy az emberek átlagosan körülbelül 45 másodpercig mosnak fogat az ideális 3 perc helyett. Az is kiderült, hogy legtöbbet a jól látható fogainkat mossuk, a leghátsó fogakra szinte rá se hederítünk. Nem csak a fogmosással töltött idő és az alaposság számít a fogak egészsége szempontjából, hanem az is, mivel mossuk!

A szájüregben naponta képződik bakteriális lepedék, amely a fogközökben és az ínyszél mentén is lerakódik. Ez a foglepedék okozza a fogágybetegségeket. Idővel a lepedék fogkővé alakul, mely a fog és az íny közé is lerakódik. Ha a gyulladás mélyebbre terjed, eléri a fogat rögzítő csontot is, így a fog tartószerkezete egyre lazul, és ez kihullásához vezethet. A károsodás oka az, hogy a plakk ellen gyulladás alakul ki, aminek következtében viszont szövetpusztulás lép fel. Ez ellen véd az alapos fogmosás.

 

A professzionális szájhigiéna eszközei

 

Ha hagyományos fogkefét használ, a fogkefe feje legyen kicsi, puha, és lehetőleg minél több, lekerekített végű szálból álljon.

Cserélje fogkeféjét háromhavonta!

A fogmosás tartson legalább három percig – lehetőleg minden étkezés után.

Az egymáshoz szorosan illeszkedő fogak között fogselymet érdemes használni.

Ajánlott az elektromos fogkefe használata, a rezgő-forgó technológiával sokkal több lepedék távolítható el, mint a hagyományos fogkefével, és a kis fej miatt olyan helyekre is elérhetünk, ahová a kézi fogkefével nem.

A fogkefék legújabb generációja, az ultrahangos fogkefe azonban már az elektromos fogkefénél is jóval többre képes: az ultrahang hullámmal (és egy speciális fogrém segítségével) gyakorlatilag dörzsölés nélkül tisztítja a fogakat és a fogínyt. A ultrahang bejut a legapróbb résekbe is, eltünteti a színeződést okozó anyagokat, az ételmaradékot, a baktériumokat, sőt a hullámok behatolnak a fogínytasakba és a fogíny mélyebb részeibe is, így a mélyebben lévő baktériumokat is elpusztulnak, a gyulladások, a szájszag is megszűnik.

A fogkőellenes fogkrémek a meglévő fogkövet nem szüntetik meg. Hatásukat csak teljesen sima, fogkőmentes felszínen tudják kifejteni. Csökkentik viszont fogkő újra képződését, és ha esetleg mégis kialakul, megkönnyítik professzionális eltávolítását.

Forrás: Recept nélkül - Egészségvédelmi folyóirat

Az oldal tetejére