Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan érdemes készülni a diétára?

Hogyan érdemes készülni a diétára?
A sikeres diéta elengedhetetlen kelléke a felkészülés

Minden nagy változás az életünkben a tervezéssel kezdődik, nem lehet ez másképp a diéta elején sem. Annak érdekében, hogy sikeresen végig tudjuk csinálni a diéta programokat több kérdést kell magunknak feltenni.

 1. Mi a célom? Mit szeretnék elérni?
  Önmagában a mínusz 10 kg elérése még nem elegendő célnak. Miért szeretném ezt a súlyt elérni? Fizikai fájdalmaim vannak a túlsúly miatt és ezt szeretném csökkenteni? Szeretnék a gyerekeimmel, unokáimmal hosszú kirándulásokra menni? A külsőm változtatása mögött milyen vágyott célokat tudok megvalósítani?
  A célok meghatározása legyen konkrét és egy időpontot is tűzzünk ki mellé, hogy mikorra szeretnénk ezt elérni.
   
 2. Hogyan jutalmazom magam, ha elértem a célomat?
  A célom elérése már eleve egy jutalom lesz, de érdemes lehet ezen felül plusz jutalmat is kitűzni saját magunknak, ami a nehéz napokon plusz motivációt tud adni. Ez a jutalom lehet például egy álom ruha megvásárlása a számunkra ideális méretben, vagy egy hatalmas kirándulás egy különleges helyre szeretteinkkel. Érdemes a célhoz kapcsolódó jutalmat választani, hogy újra és újra emlékeztessen miért is kezdtünk bele a változtatásba.
   
 3. Ki tud támogatni a nehéz napokon?
  Természetes, hogy lesznek mélypontok, nehéz napok, amikor úgy érezzük, hogy nem bírjuk tovább. Elfogy a kezdeti lelkesedés, valami rossz dolog történik Velünk és már feledésbe merül a kitűzött célunk. Jól jön ilyenkor, ha valaki támogat minket, biztosít empátiájáról és emlékeztet rá, hogy miért is kezdtük el ezt a programot. Fontos, hogy már a diéta megkezdése előtt válasszunk ki egy hozzánk közel álló személyt, akinek fontos a véleménye és elfogadjuk amit mond nekünk. Mondjuk el neki a célunkat és kérjük a támogatását.
   
 4. Mikorra időzítsük a diéta elkezdését?
  Nézzük végig a naptárunkat, milyen programok lesznek, mik azok az események, amikor nehezebb lenne kivitelezni a diétát. Fontos, hogy ne menjen át halogatásba, lehetőleg 1-2 héten belül kezdjük el a diétát.
   
 5. Mindent beszereztünk, amire szükségünk van?
  Gondoljuk végig, hogy milyen ételekre van szükségünk a diéta ideje alatt. Hogyan fogom elkészíteni? Milyen kellékekre lesz szükségem? Mivel tudok felkészülni a rohanós napokra, amikor nincs időm elkészíteni az ennivalómat? Milyen ételekkel tudom elkerülni az impulzus vásárlásokat?
   

Ha minden kérdésre van már válasza, akkor érdemes ezeket le is írni, hogy bármikor emlékeztetőnek vissza lehessen olvasni. A leírás mellé érdemes egy naptárat is nyomtatni, amin minden nap ki tudja pipálni, amikor egy újabb nappal közelebb került a céljai eléréséhez.

Tartalomhoz tartozó címkék: diéta fogyókúra fogyókúrás shake
Az oldal tetejére