Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Emmi® GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések 

Emmi® termékeinkkel kapcsolatban

Ezen az oldalon olvashatja a Partnereink által leggyakrabban feltett kérdéseket és válaszokat. Ha Önnek is kérdései vannak termékeinkkel kapcsolatban, úgy lehetséges, hogy itt megtalálja a választ!

 

Kérdések és válaszok emmi®-dent és emmi®-skin termékekre vonatkozóan

Hogyan működik az emmi®-dent ultrahangos fogkefe?

Az emmi®-dent ultrahangos fogkefék használata pont olyan egyszerű és kézenfekvő, mint hagyományos társaiké. Önnek nincs más dolga, mint a megnedvesített sörtékre – az igényeinek leginkább megfelelő – ultrahangos fogkrémet tenni, majd azt a fogkefe segítségével fogain egyenletesen eloszlatni. Figyelem, a sörtéket ne nyomja rá a fogakra, csak gyöngéden helyezze rá a fogak külső, belső és rágó (felső) felületére! (Tehát nincs nyomás, nincs sikálás!) Használat során az ultrahangos fogkefe fejét kb 5-10 másodpercig tartsa egy-egy helyen. A fej sörtéi 2-3 fogat fednek le egyszerre. Használat után öblítse le folyóvízzel, majd az áttörölgetett fogkefét helyezze vissza a töltőre. A fejet NE törölgesse át, azokat a használat során az ultrahang tisztítja!

Mitől jobb az ultrahangos fogkefe, a hagyományos kézi és vagy más elektromos fogkefékhez képest?

Az emmi®-dent ultrahangos fogkefék ott is tisztítanak, ahová a hagyományos kézi fogkefék, vagy szónikus társaik nem érnek el. Ennek magyarázata, hogy az ultrahang oda is elér, ahová a sörték már nem, vagy csak nagyon nehezen jutnak. A másik fontos érv az ultrahang mellett, hogy amíg minden más fogkefe, súrolás útján – illetve a fogkrémekben található szemcsék segítségével – tisztít, addig itt ezekről nincsen szó.  

De akkor most mit is csinál az ultrahang? Mitől lesznek tiszták a fogaim?

Az ultrahang-hullámokat a sörték a fogkrémbe vezetik, ahol mikrobuborékok milliói képződnek, melyek mikroméretük és formájuk által behatolnak a legkisebb fogak közötti résekbe, a fog legapróbb repedéseibe, és a fogínyen lévő tasakokba is. Ezek a mikrobuborékok (pl. implantátumoknál, vagy fogszabályzók esetén is) minden mechanikus nyomás, dörzsölés vagy egyéb igénybevétel nélkül hatolnak be és alaposan tisztítanak a legparányibb helyeken is. A mikrobuborékok gyors összezsugorodása következtében a szennyeződéseket – mint a lepedék, ételmaradékok, baktériumok, stb. – alaposan eltávolítják. Ezzel egyidejűleg az ultrahang-hullámok jótékonyan hatnak a fogínyre, a szájpadlásra és a nyelvre is.

Az ultrahang nem károsítja az emberi szervezetet?

Egyértelműen nem. Mára az egészségügy és a szépségipar számos területén találkozhatunk ultrahangos készülékekkel. Klinikai tanulmányok is azt igazolják, hogy ezek az ultrahangos készülékek semmilyen negatív hatással nincsenek az élő szervezetekre.

Szájüregben lévő gyulladások esetén is használható az emmi®-dent fogkefe?

Igen, sőt! Habár az ultrahangos fogkefe nem csodaszer, az ultrahang fogakra és fogínyre gyakorolt jótékony hatása vitathatatlan, használatával számos olyan probléma kialakulásának kockázatát csökkenthetjük, mint például a fogínygyulladás vagy a fogínysorvadás.

Nem használhatok hagyományos fogkrémet?

Az emmi®-dent ultrahangos fogkrémek kifejezetten az emmi®-dent fogkefékhez lettek kifejlesztve. (Ha szigorúan az ultrahang működését nézzük, elmondhatjuk, hogy annak szüksége van egy közvetítő elemre, ami javítja annak hatékonyságát.) Összetételüknek köszönhetően, a fogkefe és a fogkrém együttes használatuk során fejtik ki az elvárható legjobb hatást, így mi erősen javasoljuk ultrahangos fogkeféink mellé az emmi®-dent fogkrémek használatát is!

Mi a helyzet a felületi súrolással?

Egyáltalán nincs szükség sem súrolásra, sem nyomásra. Ezek a fogkefék gyöngéden távolítják el a felületi szennyeződéseket, elpusztítják a csírákat és baktériumokat, így megszűntetik a kellemetlen szájszagot is.

Implantátum esetén is használható?

Az ultrahang 12 mm mélységig hat. Ennek köszönhetően az implantátumok, koronák, stb. viselői is bátran használhatják fogkeféinket. Sőt! A frissen beépített implantátumok esetén, a kezdeti időkben (3-6 hét) kimondottan ellenjavallt a makro-tisztítás. Mivel az ultrahangos eszközökkel való szájápolás semmilyen fizikai behatást nem jelent (lásd feljebb), használatuk nem csak megengedett, hanem kimondottan ajánlott. Az ultrahang csökkenti a gyulladások kialakulásának kockázatát, és gyorsabb gyógyulást eredményez.

Kivehető pótlással rendelkezem. Használhatom az ultrahangos fogkefét?

Igen. Ugyanazt tudjuk elmondani, mint az implantátumok esetében. Pótlás, tömés, koron a és fogszabályzó esetén is a legnagyobb biztonsággal használhatók ultrahangos termékeink.

Milyen időközönként szükséges a fejcsere?

Napi kétszeri használat esetén, a készülék optimális működéséhez, ajánlatos a fejet 3 havonta cserélni.

Egy töltéssel meddig használhatom az ultrahangos fogkefémet?

24 órás töltés után, az emmi®-dent készülékek körülbelül 10 napig használhatók újabb töltés nélkül is. A töltése rendkívül egyszerű, használat után, a kikapcsolt és megtisztított (lásd feljebb) készüléket, egyszerűen helyezze vissza a töltőre.

Háziállatok fogait tisztíthatom az emmi®-dent fogkefémmel?

A házi kedvencek (kutya, cica) fogainak ápolására figyelmébe ajánljuk az emmi®-dent termékeinket. Ezeket az ultrahangos termékeket kimondottan az ő számukra fejlesztették ki, és használatukkal ugyanazt a minőségi szájápolást biztosíthatja kedvenceinek, amit az emmi®-dent termékek garantál Önnek.

Milyen bőrtípushoz alkalmazható az emmi®-skin Intense készülék?

Az emmi®-skin készülék, és a hozzá tartozó hyaluron-, kollagén- és sziliciumkrémek minden bőrtípus esetén eredményesen alkalmazhatók. Bővebben itt tájékozódhat!


További kérdéseivel forduljon kollégáinkhoz bizalommal! 

 

Az oldal tetejére