Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fogyókúra sikertörténetek - Napocska

Fogyókúra sikertörténetek - Napocska
Ebben a beszámolóban, egy teljes anonimitást kérő kedves ügyfelünk sikertörténetével ismerkedhetnek meg olvasóink, aki a májdiéta programmal ért el fantasztikus eredményeket. Habár a kedves ügyfél neve (Napocska) egy kitalált nick név, fogyásának történetét és annak minden más részletét - az általa leírtak szerint - változtatás nélkül adjuk közre. 

Májdiétánk története - "Napocska" beszámolója

 

1. Kiindulási helyzet

61 éves vagyok, 16 éve komoly pajzsmirigy alulműködésem (hypothyreosis) van. A jelenlegi belgyógyászom úgy nyolc éve nagyon odafigyel a gyógyszerem beállítására, de mindemellett tartósan fogyni sohasem tudtam. Több haszontalan és divatos fogyókúrát, "diétát" kipróbáltam, minden gramm súlycsökkenésért keményen meg kellett harcolnom (és fizetnem!), és végül szépen visszakúszott minden.

Mivel számítógépes munkám van, amelyet otthonról nem tudok végezni, ezért napi két órát töltök intenzív munkába járással, sokat ülök, és csak kevés időt tudok sportra és szabad levegőn való mozgásra fordítani. Mindig arról ábrándoztam, hogy csak egy kis "lökés" kellene, a többi már könnyebben menne, és le tudnék fogyni!  Emoji

 

2. A gondolat, az ötlet

A gondolat akkor fogant meg bennem, amikor 2021 március elején - néhány hónap után - összefutottam a barátnőmmel, aki nem sokkal előtte fejezte be a májdiétáját, és aki akár a Premium Hepashake "arca" is lehetett volna. A legutóbbi találkozásunk óta jó néhány kilogrammtól megszabadult, pedig mindig is ápolt, a negyvenes évei végén járó csinos hölgy volt. A bőre gyönyörű, ruganyos, nem túlzás, de 5-10 évet letagadhatna. Napi 5-10 km-t futás vagy 10-15 km-es túra meg sem kottyan neki a napi munka mellett.

 

3. Az elhatározás

Barátnőm töviről-hegyire elmondta, hogy hogyan kell a Prémium Hepashake-t alkalmazni, és mire kell figyelni, vigyázni. Rögtön elolvastam a májdiéta hivatalos leírását is, és gondoltam egy merészet: barátnőm segítségével megrendeltem a kezdő csomagot. Ami szenzációs volt, hogy a patikatars.hu képviselőjét, Andreát  többször is felhívhattam, aki mindannyiszor türelmes és megnyugtató választ adott tapasztalatlanságomból fakadó kérdéseimre. 

 

Premium Hepashake csomag

 

4. Újabb váratlan elhatározás

Már lelki szemeim előtt láttam az újabb buktatót: a családnak főzöm a hagyományos jellegű menüt (és én mindent megkóstolok!), magamnak pedig készítem a kéthetes diétára javasolt zöldséges ételeket.... Emoji  De akkor váratlanul csatlakozott a párom is, így gyorsan rendeltünk még egy csomagot. Nagyon megnyugodtam, a félelmeim pedig szertefoszlottak.

Nyitottunk egy kis noteszt és abba beleírtuk a kiindulási alapadatainkat: haskörfogat, csípőbőség, folyadékbevitel, mozgás, stb. (Szóval nem lehetett mismásolni....)

 

5. Az első két hét

A célunk a májtisztítás volt, hogy megnézzük, a laborleleteinken vajon mennyit változtat a diéta. Március 12-én megkezdődött az első két hét (eddig tartott ki az alapcsomag. Mindent úgy szedtünk, ettünk és ittunk, ahogy javasolták: friss zöldségek, túró, stb., folyadék: napi 2,5-3 l víz, 0 alkohol.

Elkezdünk mozogni is: a párom szobabiciklizett és meg a szemközti park rekortán pályáján gyalogoltam, később kocogtam. Mindezt fokozatosan, hogy ne legyen megterhelő.

Az 1-3. napban - mivel beleesett a nemzeti ünnep - csak otthon voltunk, diétáztunk és pihentünk. Jó döntés volt, mert "megindultak a dekák és a centik". Alig hittem a szememnek, de napról-napra fogytunk! A második hét végén a folyamatosság biztosítása érdekében megrendeltem vaníliás és csokis ízben az utánpótlást is (Premium Diet Regular+ Hepa csoki, +Hepa vanília). A reggelink ma is többnyire ebből áll.

Kínosan ügyeltem az adagokra, hogy meglegyen a telítettség-érzés is, de nehogy elinduljunk a "lejtőn" a többlet kalóriákkal.

A reggeli mozgás idejét napról napra növeltük, végül háromnegyed óránál megálltunk, mert a napi időbeosztásunk, munkánk nem tesz többet lehetővé.

Kozmetikusom tanácsára a napi tisztálkodás alkalmával még több hidratáló és tápláló krémet kentünk magunkra nem kifelejtve a has és a derék tájékát is!

 

6. Az eredmény

2021 április 1-jén csináltattunk laborvizsgálatot és felkerestük a belgyógyászunkat is, aki a diéta kezdetén elég szkeptikus volt, mivel nem ismerte sem a Hepashake összetételét, sem a májdiéta leírását. A laboreredményeink láttán megnyugodott, nem gondolta, hogy ilyen eredményeket produkálunk.

 

                        Kiindulás            Eredmény (2021.04.29.)

Testtömeg        75,3 kg               69,0 kg

Haskörfogat    98,0 cm              86,0 cm

Csípőbőség     114,0 cm              98,0 cm

Ruhaméret         46                     42-44

                        

                    2020.10.05.              2021.04.29.

Triglicerid     1,18 mmol/l            0,78 mmol/l

Összkoleszterin  5,7 mmol/l       3,4 mmol/l

HDL               1,68 mmol/l           1,59 mmol/l

LDL                3,45 umol/l            1,46 umol/l

TSH               3,52 uIU/ml           1,740 uIU/ml

 

7. A folytatás és az ajánlás

Elhatároztuk, hogy betartjuk a 3 hónapot.

Reggelire gyakran eszünk shake-t. (Nem gondoltuk volna, hogy ennyire kényelmes lesz elkészíteni a reggeli rohanásban!)

A pajzsmirigy gyógyszerem adagján a belgyógyászunk egyelőre nem változtatott, mivel szeretné elkerülni, hogy az értékeim hullámozzanak, ha egy-két hónap múlva esetleg abbamaradna a sport, vagy koleszterin-dúsabb ételeket fogyasztanánk.

A hétvégéken már fogyasztunk hagyományosabb ételeket is, de arra nagyon vigyázok, hogy a rántott hús mellé zöldségköret vagy saláta kerüljön, és mindent csak jelképes mennyiségű olajjal készítsek. Ugyan ritkán édességet is fogyasztunk, de fontos szempont az adag: csak kóstoló legyen! A párom pedig egyszer-egyszer megiszik egy doboz sört a napi folyadékbevitelen kívül. A kollégák elismerő pillantásait nemcsak én, hanem a párom is begyűjti: eltűnt a has és a pocak, a -7 kilogrammal lazán állnak rajta a nadrágok, jobb a közérzete és javult az állóképessége.

 

A normál étrendet csak óvatosan vezetjük vissza, de nem teljesen, hogy megmaradjon ez a "lökés" hosszú távon is. Nagyon örülök, hogy idáig eljutottunk: már valóban "magától megy ez a diéta, ami tulajdonképpen egy életmód-változtatás is egyben.

Hálás vagyok a barátnőmnek, a tanácsadónak, Andreának (patikatars.hu) és a páromnak, aki nélkül mi tagadás, mindez nem sikerült volna ilyen jól!! Emoji

És még nincs vége!

 

A tapasztalataimat azért osztom meg, hogy minél több embernek sikerüljön hozzájutnia ahhoz a bizonyos" lökéshez"!

 

Üdvözlettel:
"Napocska"

Ezúton is köszönjük "Napocska" beszámolóját, és további sok sikert kívánunk a diétájához! Önöket pedig arra buzdítjuk, hogy ha Premium Diet vagy Premium Hepashake készítményekkel folytatott, sikeres fogyókúra programon vannak túl, osszák meg velünk tapasztalataikat, eredményeiket, hogy ezzel is bátoríthassuk a diéta előtt álló, bizonytalankodó sorstársainkat! Köszönjük!  Emoji

Az oldal tetejére