Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan tisztítsuk kedvenceink fogait?

Hogyan tisztítsuk kedvenceink fogait?
A fogak épsége elengedhetetlen egészségünk szempontjából, ami persze ugyanígy igaz kedvenceink esetében is. A gond csak az, hogy amíg saját fogápolási termékeinkre nagy figyelmet szentelünk, addig kutyánk/macskánk fogápolását rendre letudjuk egy csonttal vagy egy fogtisztító finomsággal. - Az onlinePénztárca bejegyzése.

Patikatárs segítségével utánajártunk hogyan lehet ténylegesen megtisztítani házi kedvenceink fogát úgy, hogy az nekik se okozzon kellemetlenséget.

 

Miért szuvasodik a házi kedvencek foga?

 

Kutya fogápolás ultrahangos fogkefével

 

Merülhet fel a kérdés bennünk, hiszen nagyszüleink még nem emlegették, hogy bármi probléma lett volna a házikedvencek fogaival. Bizony az élelmiszeripar fejlődése és a feldolgozott élelmiszerek elterjedése kihatással volt az állateledel iparágára is, ahol nagyon hasonló technológiák kezdtek elterjedni, csakúgy, mint az emberi élelmiszer gyártásban.

A teljesértékű tápok, a kiegészítő finomságok legtöbbje könnyedén fogyasztható kedvenceink számára, így fogaik sem kapnak olyan terhelést, amilyet evolúciós értelemben kapniuk kellene, így a mechanikai behatások csökkenésével és a szuvasodást elősegítő anyagok szaporodásával kedvenceink fogai is bizony ráléptek az állapotromlás útjára.

 

Hogyan védhetjük meg kedvencünk fogait a szuvasodástól?

 

emmi-pet ultrahangos fogkefe kedvenceinknek

 

Az első és legfontosabb összetevő az, ha kedvencünk étkezését úgy szabályozzuk, hogy az hozzájuthasson minden szükséges tápanyaghoz, vitaminhoz, ásványi anyaghoz és rosthoz. E mellett kiemelten fontos a megfelelő mértékű, tiszta víz fogyasztása és ajánlottak a különféle orvosok által ajánlott táplálékkiegészítők.

De a fogak esetében azonban kifejezetten fontos a megfelelő szájhigiénia, amely a kutyák és macskák esetében igencsak komoly vállalkozás, hiszen nincs állat, ami moccanás nélkül tűrné a mechanikus fogmosást. Szerencsére e miatt sem kell aggódnunk, mivel léteznek már olyan alternatív megoldások, amelyek segítségével kíméletesen és hatékonyan ejthetjük meg a fogmosást.

Ilyen alternatív eszköz az emmi-pet ultrahangos kutya fogkefe, amelyet házi kedvencek fogápolására fejlesztettek ki. A mérnökök egy olyan, ultrahangok segítségével tisztító készüléket hoztak létre, amely rezgés és hangok nélkül, kíméletesen tisztít. A fogkefe alaposságát jól mutatja, hogy az általa kibocsátott ultrahangok 12 mm mélyre képesek behatolni a fogínybe és a fogínytasakokba, így a legkevésbé tisztítható helyeken is könnyedén megszabadulhatunk a plakkoktól, ételmaradékoktól és fogkőtől.

E hatásmechanizmusnak köszönhetően kedvencük mentesülhet a fogínyvérzéstől, fogínyérzékenységtől és a kellemetlen szájszagtól. A fogmosás ráadásul nem megterhelő nekünk és az állatnak sem, hiszen a rezgés, mozgás és hang nélkül működő készülék nem zavarja meg állatunkat, dörzsölnünk pedig a készülék ultrahangos mivolta miatt nem kell a fogak felületét.

 

Verdikt

 

Egészséges fogak kedvenceinknek

Összegezve, a kiegyensúlyozott táplálkozás, a megfelelő táplálékkiegészítők és az emmi-pet ultrahangos kutya fogkefe hatékonyan képes karban tartani háziállatunk fogsorát.

Forrás: onlinePénztárca

Az oldal tetejére