Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kutya fogkefe a megfelelő szájhigiénia jegyében

Kutya fogkefe a megfelelő szájhigiénia jegyében

A megfelelő kutya fogkefe kiválasztása minden gazdit érintő kérdés. Ezen a területen nem köthetünk kompromisszumot, hiszen könnyen lehet, hogy a kedvencünk életminőségét tesszük kockára. A kutyusuknál, amint az embereknél is, gyakori eset a fogkő kialakulása. A fogkő eltávolítása számunkra egyszerűen kellemetlen eljárás, a kutyák esetében viszont altatással járó, az élettartamukra negatív hatással lévő procedúra.

Mit tehetünk, hogy megelőzzük a bajt?

A jutalomfalatkák, csontok rágásával kisebb mennyiségben eltávolítható a fogkő, viszont a megoldás kulcsa máshol van. Csakis a rendszeres fogmosással előzhető meg a fogkő kialakulása. A kutyák esetében ez kissé nehézkes, különösen, ha a hagyományos módszerekhez ragaszkodunk. A dörzsölés, illetve kutya fogkefe rezgése pedig megijesztheti az ebeket, egyúttal pedig megnehezíti a gazdik dolgát.

Modern megoldás

A tapasztalat azt mutatja, a hagyományos fogápolási technikák ideje lejárt. A mikro-tisztítás, vagyis az ultrahang erejével történő szájhigiénia elképesztően hatékony, hiszen nemcsak a fogak külső felületéről, de a nehezen hozzáférhető helyekről is eltávolítja a szennyeződéseket. Az Emmi-pet kutya fogkefe rendszeres használata megelőzi a gyulladások kialakulását, így csökkentve a fogkő kialakulásának esélyét is.

Ultragangos kutya fogkefe, avagy az ebek legújabb kedvence

A szóban forgó fogkefe csendes a működésében és nem rezeg, így nem riasztja meg a kedvenceinket. Ennek tükrében, a fogmosás néhány perces kellemes és könnyed tevékenységgé avanzsál.

Az oldal tetejére