Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miért vezettünk be hivatalos képzést az emmi-pet termékekhez?

Miért vezettünk be hivatalos képzést az emmi-pet termékekhez?

A Patikatárs Kft., a német Emmi Ultrasonic GmbH magyarországi meghatalmazottjaként, 2022 januárjától hivatalos képzéshez, sikeres vizsgához, illetve az erről kiállított TANÚSÍVÁNYhoz köti az emmi®-pet ultrahangos készülékek üzletszerű (kutyakozmetikai szalonban, kisállat kozmetikában, stb.) használatát. Miért volt szükség az új képzési rendszer bevezetésére?

Az Emmi Ultrasonic GmbH hivatalos hazai meghatalmazottja a Patikatárs Kft. (Klikk a részletekért!)

Negatív tapasztalatok kozmetikusoknál és ügyfeleknél
 

A hivatalos képzés teljes hiánya, az önjelölt „oktatók” szakszerűtlen „ismeret átadása”, illetve – ezekből adódóan – az emmi®-pet készülékek nem megfelelő használata elégedetlen ügyfeleket és kozmetikusokat teremtett.  

Az eszköz jellegéből, és az ultrahangos technológiai sajátosságokból adódik, hogy a túl rövid ideig tartó kezelések nem érik, nem érhetik el a kívánt hatást. A fel nem puhított plakkok és fogkövek eltávolításához pedig ideális esetben nem szükséges depurátort alkalmazni. Sajnos a „bevált gyakorlat” általában az volt, hogy vagy csak „mutatóban”, túl rövid ideig, esetenként a szükséges kiegészítők alkalmazása nélkül (pl csak vízzel) használták a készüléket, majd a – szintén komoly szaktudást igénylő – depurátorhoz nyúltak. (És ez csak egyetlen gyakori hiba…)

A kezelések során nem ritkán előfordult, hogy a kutya foga vagy fogínye komolyabban károsodott, sőt egy-egy kirívó esetben az állat maradandó sérüléseket, fogvesztést is elszenvedett. Utóbb aztán kiderült, a hiba nem a kozmetikusok készülékében, mintsem inkább a szaktudás hiányában volt.

 

Elhatárolódó Állatorvosi Kamara
 

A rendszeresen beérkező panaszos megkeresések, lépésekre kényszerítették az Állatorvosi Kamarát, akik elhatárolódtak az emmi®-pet készülékek használatától, sőt, egyes állatorvosok fogtisztításra alkalmatlannak és az állatra nézve károsnak ítélték meg ezeket az eszközöket.*

*Mindezekkel szembemegy az a számos nemzetközi kutatási eredmény, és hivatalos szakmai elismerés, amit az emmi® ultrahangos készülékek az elmúlt 20 évben megkaptak. Ilyenek például az ORMED klinikai kutatások eredményei, a Farnkfurti Egyetem vizsgálati eredményei, vagy akár az Osztrák Állattartók és Állatvédők Szervezete (FTT) által kibocsátott tanulmány is, ami „Tökéletesen állatbarát megoldásnak ismerte el az emmi®-pet ultrahangos fogkeféket.”

 

Osztrák Állattartók és Állatvédők Szervezete (FTT) által kibocsátott tanulmány   Farnkfurti Egyetem vizsgálati eredményei  ORMED  AZ EMMI® ULTRASONIC HIVATALOS HAZAI MEGHATALMAZOTTJA A PATIKATÁRS KFT.

 

Szükséges és hasznos lépés
 

A hazai megítélés további romlásának megelőzése érdekében, mint kizárólagos forgalmazónak, a Patikatárs Kft.-nek a feladata, hogy megfelelő kezekbe helyezze a készülékeket, és olyan hasznos, egyértelmű és a gyakorlatban is alkalmazható ismeretekkel lássa el az eszközt használni kívánó kutyakozmetikusokat, ami a később elégedett felhasználókat, gazdikat és a szalonokból egészségesen távozó kutyusokat eredményez.

 

Emmi-Pet képzés

Az oldal tetejére