Melyik fogkefét válasszam? - Manuális, elektromos, szónikus vagy ultrahangos?

A megkérdezett fogorvosok és dentálhigiéniai szakemberek többsége, a manuális fogkefékkel szemben, egyértelműen az elektromos működtetésű készülékek mellett teszi le a voksát. Miért? Mert ők jól tudják, hogy az elektromos fogkefék jóval alaposabb és pontosabb tisztítást tesznek lehetővé. De elektromos és elektromos fogkefe között is zongorázható a különbség.  

Melyik fogkefét válasszuk? Manuális vs ultrahangos?

Miért válasszam az ultrahangos fogkefét?

Nézze meg rövid videónkat vagy / és olvassa el alábbi leírásunkat.

Ha szájhigiéniáról és fogápolásról beszélünk, három alapvető szempont a meghatározó. Hogyan távolítsuk el a lerakódott lepedéket és plakkokat?  Mivel segíthetünk helyreállítani fogínyünk épségét? És hogyan javíthatjuk fogaink fehérségét? Önnek melyik a fontosabb? Mindhárom? Higgye el, megértjük ezt. Ha szájhigiéniáról és fogápolásról van szó, mi sem szeretjük a félmegoldásokat. Éppen ezért tekintünk az egyedülálló szabadalommal bíró, német mérnökök által kifejlesztett Emmi-dent ultrahangos fogkefékre, mint az otthoni fogápolás jövőjére.
 

Ultrahangos fogkeféké a jövő

A szónikus fogkefe ugyanaz, mint az ultrahangos ugye?

A válasz röviden: Nem! Válasz hosszabban: Egyáltalán nem. A szónikus fogkefék működésüket tekintve nagyjából azonosak, a „klasszikus” elektromos fogkefékkel, azaz a tisztítás mechanikus úton, a fogkefefej rotáló mozgásával, a sörtékkel történő súrolás során valósul meg. Ami a különbséget jelenti egy hagyományos elektromos fogkefe és egy szónikus fogkefe között, az a fejmozgás sebessége. A szónikus készülékek jóval gyorsabban mozognak, jellemzően 12000-24000 Hz-es frekvencián dolgoznak, ami annyit tesz, hogy a készülék működés közben halk „zümmögő” hangot ad. Ezzel szemben egy ultrahangos fogkefe, - az emberi fül számára nem érzékelhető módon - hang nélkül működne. Igen működne, mivel a felhasználók igényeinek kielégítésére, a mérnökök egy külön kis rezonátort építettek bele, hogy a készülék aktivitását a használója ily módon is érzékelhesse.
 

Fogmosás evolúciója


Ultrahangos fogkefe – a jelenlegi legmodernebb eljárás

Az imént kitárgyalt szónikus készülékekkel gyakran tévesztik össze az ultrahangos (vagy ahogyan még mindig sokan nevezik: ultraszónikus) fogkeféket. A valóban ultrahangos elven működő eszközök három alapvető, és rendkívül fontos tulajdonságukban térnek el minden eddigi (manuális, elektromos, szónikus) fogkefétől.

  • Az első, hogy nem súrolás útján tisztítanak. A szennyeződéseket – és a szájban lévő baktériumokat – ultrahangos rezgéssel, és a speciális fogkrémben ezáltal kialakuló mikrobuborékok segítségével távolítják el.
  • A második, hogy ezek a készülékek minden eddiginél magasabb frekvencián rezonálnak, hiszen 96 millió rezgés/perces teljesítményükkel, minden eddigi eszközt maguk mögé utasítanak. Csak érdekességként említenénk meg, hogy az Egyesült Államokban működő FDA (Gyógyszer- és Élelmezésügyi Hivatal) a valódi gyógyászati ultrahang-tartományt másodpercenként minimum 1,6 milliós frekvenciasávra határozta meg. (Gyors fejszámolással láthatjuk, hogy az Emmi-dent ultrahangos fogkefék teljesítménye megfelel ennek a követelménynek is.)
  • A harmadik pedig a speciálisan ultrahangos készülékekhez kifejlesztett fogkrémekben rejlik. Ezekben a fogkrémekben ugyanis – az ultrahang hullámok hatására – mikrobuborékok milliói jönnek létre, melyek a legapróbb résekbe, repedésekbe, fogközökbe… is beférnek, azokra a helyekre, ahol a baktériumok megtelepedhetnek, és ahová a hagyományos fogkrémekben kialakuló buborékok már nem férnének be.
     

Hatékony fellépés a baktériumokkal szemben


A felhasználói vélemények önmagukért beszélnek

Minden szentnek maga felé hajlik a keze – tartja a mondás, és ezzel mi sem szállhatunk vitába. Ezért is hivatkozunk rendszeresen a vásárlóinktól származó, egyre sokasodó pozitív visszajelzésekre. Természetesen azzal is tisztában vagyunk, hogy az ultrahangos fogkeféinkről alkotott vélemények mellett, a visszatérő vásárlók száma az, ami hitelt érdemlően igazolhatja, hogy termékeink valóban elnyerték-e a hazai célközönség tetszését. Ismerkedjen meg Ön is alaposabban Emmi-dent ultrahangos fogkeféinkkel, és válassza az igényeinek leginkább megfelelő összeállítást!

- patikatars.hu - a Patikatárs Kft. hivatalos kiskereskedelmi oldala - 

Az oldal tetejére