Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ultrahangos fogkefe tömésekhez, implantátumokhoz is

Ultrahangos fogkefe tömésekhez, implantátumokhoz is

Az emmi®-dent ultrahangos fogkefe innovatív tisztítási eljárásának köszönhetően hatékonyan megelőzi az olyan fogászati ​​betegségeket, mint a fogszuvasodás és fogínygyulladás. De mi történik akkor, ha már olyan fogászati ​​problémák merültek fel, amelyek fogorvosi kezelést igényeltek? Hogyan viselkedik az ultrahangos fogkefe tömésekkel, koronákkal és implantátumokkal? 

Tömések, protézisek, hidak, implantátumok...

 

Akár szuvas, akár törött fogról van szó, a fogtömések helyettesítik a fogak természetes védelmét, amikor a sérült fog már nem képes erre. A fogorvosok töméseket alkalmaznak a sérült fogak helyreállítására. Szükség esetén a fogtömés a letört fogdarabot is pótolja. A fogszerkezet jelentősebb károsodása komolyabb fogászati ​​kezelést igényel. Ilyen esetben koronára vagy más rögzített implantátumokra lehet szükség a szájban.

Fogászati kezelések után, a tömések és implantátumok fokozott figyelmet igényelnek a fogmosás alkalmával. Itt különösen fontos lehet az ultrahangos fogkefe napi használata! Ugyanakkor az általánosságban elmondható, hogy a töméssel, pótlással ellátott fogak sérülékenyebbek. Viszont a 100 százalékos ultrahanggal működő emmi®-dent fogkefével végzett tisztítás még fogtömés vagy pótlás esetén is kiváló eredményhez vezet. 

 

Miért kiemelten fontos implantátumok esetén a megfelelő tisztítás?
 

Töméssel vagy pótlással javított fogsor esetén, fennáll annak a veszélye, hogy a káros baktériumok ismét megtelepednek a száj ezen területein. A fogtömés és a foganyag közötti átmenet különösen veszélyeztetett terület. A baktériumok itt jó életkörülményeket találhatnak, ha nem távolítjuk el őket rendszeresen fogkefével. Az el nem távolított lepedékből plakk, abból pedig fogkő képződik, ami egyenes út a gyulladások, rossz lehelet és újabb szuvasodás felé.

A megfelelően kezelt fog körüli terület tisztán és csíramentesen tartása csökkenti a további fogbetegségek kialakulásának kockázatátUgyanez vonatkozik a fogászati ​​implantátumokra is. A koronák, hidak és fogsorok esetében további kihívást jelent a fogászati ​​implantátumok érzékeny anyagának sérülésének veszélye a fogápolás során. A megfelelő fogkefe kiválasztása fontosabb, mint valaha!

 

ULTRAHANGOS FOGKEFE TÖMÉSEKHEZ ÉS IMPLANTÁTUMOKHOZ

 

Hidak és implantátumok tisztítása:

Az ultrahang a legjobb választás
 

A pótlásokkal kiegészített fogsor napi tisztítása néha igazi kihívássá válhat. A hagyományos fogkefe aligha képes a fogászati ​​implantátumok minden területét alaposan megtisztítani a lepedéktől. 

Az emmi®-dent ultrahangos fogkefe segít . Az innovatív ultrahangos technológia képes megtisztítani a fogakat, a fogközöket és a fogínyt is anélkül, hogy az érzékeny fogászati anyagokat károsítaná. Ez ideálissá teszi az ultrahangot a fogsorok tisztítására, és egyben védi az implantátumokat, pótlásokat is.

Az emmi®-dent fogkefék 100 százalékban eredeti ultrahanggal működnek, amely még a nehezen elérhető helyeket is képes alaposan megtisztítani az ételmaradéktól, lepedéktől és baktériumoktól. Az ultrahangos fogkefe percenkénti 96 millió rezgése által keltett apró buborékok felelősek a kiváló tisztító hatásért. Ezek a buborékok könnyedén behatolnak azokra a területekre, ahol a hagyományos és szónikus fogkefék már nem képesek tisztítani: a fogközökbe és az ínybe, de a fogászati ​​implantátumokba, hidakba és koronákba is. A fogak tisztítása során az ultrahang a szövetekben és az implantátumok között is csökkenti a gyulladásokért és kellemetlen leheletért felelős baktériumok számát.

Szintén az ultrahangos fogtisztítás mellett szól, hogy az eljárás serkenti a vérkeringést a szövetekben, az emberi sejtekre kifejtett masszírozó hatásával pedig segíti a gyors sejt regenerációt, ami implantátum beültetés esetén rövidebb gyógyulási időt, és a beültetett anyag gyorsabb befogadását eredményezi.

Hosszú távon előfordulhat, hogy a foganyag és a beültetett implantátum színe eltérő módon változik. Ez esztétikai szempontból nem előnyös. Az emmi®-dent ultrahangos fogkefével, illetve a fogfehérítő hatású emmi®-dent Whitening fogkrémmel, napi 3x végzett fogmosás már 2 hét után kiegyenlítheti a színeltérést, és hosszútávon megőrizheti azt.

 

Ultrahangos fogkefe minden fogra, implantátumra...

 

Az ultrahangos fogkefe nem súrol, nem rongál
 

Ha a fogpótlások eredményes tisztántartásáról beszélünk, fontos leszögeznünk: Az ultrahangos fogkefe nem szónikus fogkefe. Használata során nincs sikáló dörzsölő hatás, sem más olyan, fizikai beavatkozás, ami károsíthatja a hidakat, koronákat, pótlásokat… Amíg egy hagyományos (oszcilláló) fejmozgással dolgozó készülék képes rombolni, addig az ultrahangos eszközök nem tesznek ilyet.

Az ultrahangos fogkefe tisztítási mechanizmusáról bővebben itt olvashat!

Az oldal tetejére