Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Miért fontos kedvenceink fogainak egészsége?

Miért fontos kedvenceink fogainak egészsége?
Fogaink egészségének, épségének megóvása fontos feladatunk a mindennapokban. Rengeteg figyelmet, időt áldozunk nap, mint nap fogunk ápolására, minőségi termékek vásárlására.  Hasonlóan ennyi figyelmet kellene fordítanunk kis kutyáink fogaira is.

Felgyorsult világunkban az élelmiszeripar jelentős fejlődésen megy keresztül, előtérbe került a feldolgozott élelmiszerek gyártása. Ez nem csak az emberi élelmiszer gyártását érinti, hanem az állateledelek, tápok, nedves tápok előállítását is. Ahogy az embereknél, úgy az állatoknál is okozhat különböző egészségügyi problémákat a sok feldolgozott élelmiszer. A teljes értékű tápok, kiegészítő táplálékok (jutalomfalatok) könnyen fogyasztható termékekké váltak kutyáink körében. A kész eledelek elfogyasztásának hatására fogaik nem kapnak akkora nagy terhelést, amilyet az evolúció lehetővé tenne. Ennek következménye lett, fogaik állapotának a romlása. A legtöbb kutya nedves konzerven, vagy beáztatott tápon él, ez pedig felgyorsítja fogaknak a romlását. A nagy mennyiségű szénhidrát fogyasztása szintén hamar előidézi ezt a kellemetlen problémát.

A rossz lehelet, a fogkő, fogszuvasodás gyakoribb probléma házi kedvenceinknél, mint azt gondolnánk.  Az ő esetükben nagyon veszélyes lehet a jelenség, mivel a kórokozók a sérült területeken, véráramon keresztül bejuthatnak szervezetükbe. Majd ott komoly szervi problémákat, súlyos szövődményeket okozhatnak.  Az idősebb, valamint a helytelenül táplált kutyák, macskák vannak a legnagyobb veszélyben. 

De miről is ismerhetjük fel, ha kedvenceink fogai szuvasak?

Ha az állatok szájából rossz lehelet árad, foguk sárgás-barnás lesz és kopott, akkor gyanakodhatunk a fogszuvasodásra. Ilyenkor érdemes ínyüket megfigyelni, hogy duzzadt, vörös, vagy vérzik-e. Ha ezek a tünetek mind jelen vannak, akkor egyértelműen szemben állunk a szuvasodás betegségével. Súlyosabb esetekben a kutya étkezési szokásai megváltoznak, ritkán eszik és nagyon keveset a fájdalom miatt, orrát nyalogatja kényszeresen. Érdemes felfigyelni ezekre jelekre.

 

Gyengéd fogtisztítás kedvencének 100% valódi ultrahanggal - rezgés és hang nélkül, dörzsölés mentesen.

 

Természetesen a legjobb megoldás a megelőzés lenne. Azután is, ha korábban kis állatunkat egy ilyen probléma miatt állatorvoshoz kellett vinnünk. Az állatorvosnál a fogászati beavatkozás, bódítással, altatással jár. Ezek a műveletek magával hozzák a veszély lehetőségét, arról nem beszélve, hogy anyagilag milyen megterhelő lehet számunkra.

Patikatárs webshop termékei által kis állatunk fogazatait megóvhatjuk egy esetleges kellemetlen állatorvosi beavatkozástól. A legbiztosabb megoldás a prevenció, a megelőzés.

Házi kedvenceink fogainak a rendszeres tisztítása, melyben az emmi®-pet termékek segítséget nyújtanak számukra. Készülékeik ultrahangos technikával működnek, rendszeres használatuk által a fogak hosszú évekig egészségesek maradhatnak. Az ultrahangos technikával könnyen eltávolítható a lepedék, a művelet fizikai fájdalmat, diszkomfort érzetet nem kelt a kutyában. Nem lesz kellemetlen számára a beavatkozás. Rendszeres használatával kis kedvencünk száj higiéniája hosszú távon fenntartható, megőrizhető. Ezzel párhuzamosan várható élettartama meghosszabbítható. Ugyanis a fogszuvasodás súlyos esetei megrövidíthetik az életüket. 

Forrás: onlinePénztárca

Az oldal tetejére