Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Judy Kutyakozmetika Gyömrő

Judy Kutyakozmetika Gyömrő

A Judy Kutyakozmetika sok szeretettel várja régi és új négylábú ügyfeleit. Az olyan  hagyományos kutyakozmetikai szolgáltatások mellett, mint a fürdetés, nyírás, szárítás, karomvágás... a legújabb szolgáltatásunk, az ALTATÁS és FÁJDALOMMENTES, ultrahangos fogtisztítás és szájhigiéniai kezelés. 

Időpont foglalás telefonon lehetséges. Hívjon bizalommal!

Judy Kutyakozmetika
2230 Gyömrő, Rudolf utca 52 /A.
+36 30 899 9450

Kürti Mónika vagyok. 2012 óta dolgozom kutyakozmetikusként, és 2014 óta foglalkozom kutyák ultrahangos szájhigiéniai kezelésével. Meggyőződésem, hogy négylábú kedvenceink is megérdemlik ugyanazt a törődést és odafigyelést, amit más családtagjainknak, szeretteinknek is megadunk. Sőt! Egy kutyus önzetlen és sírig tartó ragaszkodását nem is tudjuk eléggé meghálálni. Mindezeknek megfelelően, maximális odaadással, gondoskodással és szakértelemmel várom a kezelésre szoruló kutyusokat, Gyömrőn található kozmetikámba.

Bízza rám kedvencét!
 

Ahogy a mondás tartja: Az elégedett ügyfél a legjobb reklám. A jó munkához pedig nem csak idő, de profi eszközökre is szükségünk van. Éppen ezért, a Judy Kutyakozmetikában kizárólag német gyártmányú, emmi®-pet ultrahangos készülékekkel és azok kiegészítőivel dolgozom.

Persze hiába a megfelelő eszköztár, ha nem rendelkezünk hozzá elegendő tudással. 2022 év elején elvégeztem a Patikatárs Kft. (mint a német Emmi Ultrasonic GmbH meghatalmazott magyarországi partnere)  képzését, ahol oktatói tanúsítványt szereztem. Így ma már nem csak saját vendégeim fogairól gondoskodom, de kutyakozmetikus kollégáim számára is oktathatom (és oktatom is) az ultrahangos szájhigiéniai kezelés csínját-bínját. 
 

Judy Kutyakozmetika - Gyömrő  Judy Kutyakozmetika - Gyömrő  Judy Kutyakozmetika - Gyömrő

 

Ultrahangos fogtisztítás és szájhigiéniai kezelés
 

Tudta Ön, hogy a magyar háztartásokban élő kutyák közel 80%-a szenved valamilyen fog- és/vagy ínybetegségben? Az elhanyagolt kezdeti tünetek gyakran vezetnek komolyabb problémákhoz, akár fogvesztéshez is. Önmagában a fogvesztés is káros következményekkel jár, de nem feltétlenül a legrosszabb, ami kedvencével történhet.


„Csak piros volt az ínye…”
 

A fenti mondat sokszor hagyja el olyan gazdik száját, akik nem figyeltek oda időben a figyelmeztető jelekre, pedig a kezdeti tünetek felismerése, és még inkább a prevenció, éppolyan fontos a kutya-szájhigiénia területén, mint ahogyan a humán száj- és fogápolásban! Mik azok a tünetek, amikre érdemes – sőt szükséges - fokozottan figyelni?


A fogínygyulladás tünetei

Ha ezeket tapasztalja kutyusánál, mielőbb forduljon szakemberhez!
 

A kialakuló fogínygyulladás és fogágybetegség nem egyik napról a másikra jelentkezik. Kutyáink azonban nem tudják egyértelmű jelét adni annak, hogy valami nincs rendben a szájukban. Ezeket a jeleket nekünk, gazdiknak kell időben észre vennünk:

 • lerakódó lepedék
 • visszahúzódó fogíny
 • duzzadt fogíny
 • tapintásra érzékeny, fájdalmat mutató száj
 • nehézkes rágás, csökkenő étvágy
 • vöröses színű, vékony csíkok a fogínyen
 • kellemetlen szájszag, bűzös lehelet
 • elszíneződött fogak
 • lerakódott fogkő
 • vérző fogíny
 • gennyes váladék
 • fog mozgása, elvesztése

A lerakódott lepedék plakkot képez, ami a baktériumok hatására idővel fogkővé szilárdul. A fognyakakon kialakuló fogkő a fogíny gyulladásához, és a baktériumok elszaporodásához vezet. A gyulladt íny megduzzad és visszahúzódik. Ezután a fogíny eltávolodik a fognyaktól, lehetőséget biztosítva a fogkő megvastagodására és a baktériumok bejutására a szövetek mélyebb rétegeibe.

 


Tudta ön?Tudta Ön? 

Míg az emmi®-pet termékeket kimondottan négylábúak számára fejlesztették ki, addig az emmi®-dent ultrahangos fogkeféket, fogkrémek és kiegészítők a humán fog- és szájhigiéniai területén kínálnak megoldást, fogaink épségének és szépségének megóvására, a friss lehelet és az egészséges fogíny megtartására. És plusz egy jó hír, hogy az emmi®-dent termékek akár kozmetikámban is megrendelhetők, megvásárolhatók.

 


Ultrahangos fogtisztítás: előtte - utána állapot

"Mondani bármit lehet." Inkább beszéljenek helyettem az alábbi fotók.
Ultrahangos kutyafogápolás - előtte és utána  Ultrahangos kutyafogápolás - előtte és utána  Ultrahangos kutyafogápolás - előtte és utána

 

Sajnos minél később fedezzük fel a fenti tüneteket, annál nagyobb lesz a baj. Legjobb a megelőzés, azaz a rendszeres és következetes ellenőrzés és szájhigiéniai kezelés. Ilyenkor a már kialakult plakkot és fogkövet kell eltávolítani, amivel a baktériumok táptalaját szüntetjük meg. A baktériumok további jelenlétének megakadályozása biztosíthatja a gyorsabb fogíny regenerációt, illetve a későbbi kezelések hatékonyságát is.


Forduljon szakemberhez!
 

Ilyenkor sokan felszisszennek, mondván, az altatásban végzett beavatkozásoktól féltik a kutyust! Ez teljesen érthető reakció, különösen idősebb, vagy más – nem csak rágószervi – problémákkal küzdő állat esetén. Ma már azonban Magyarországon is egyre több olyan kutyakozmetikai szalon található, ahol a teljesebb szolgáltatás érdekében nem „csupán” az állatok szőrzetét és karmait teszik rendbe, de a szájhigiéniai eljárások és prevenciós kezelések is elérhetők.


Várom szeretettel!

Judy Kutyakozmetika 2230 Gyömrő, Rudolf utca 52 /A. 

Előzetes időpont foglalás szükséges: +36 30 899 9450

facebook.com/Judykutyakozmetika

Judy Kutyakozmetika Gyömrő  Judy Kutyakozmetika Gyömrő

 

Az oldal tetejére