Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Levegő tisztítás okosan

Levegő tisztítás okosan

Hamarosan vége lesz a télnek. Túljutunk az ilyenkor jellemző nedves, ködös, szmogos… időjáráson. Ezzel együtt – ha szerencsénk lesz – a koronavírus és influenzajárvány fertőzési kockázata is csökken. Fellélegezhetünk végre! De nem bárhol és nem bármikor, hiszen a tavaszi virágzás, a levegő megnövekedett pollen és portartalma sokak mindennapjait keseríti meg.

Ilyenkor ajánlott valamilyen levegő tisztító eljárást alkalmazni!

 

Létezik az úgynevezett ózonos levegő fertőtlenítés. Itt egy ózongenerátor az, amin a helyiség levegője áthalad, és közben elpusztul minden, a levegőben található élő összetevő, legyen az penészgomba spórája, vírus, baktérium… Az eljárás előnye, hogy az ózon valóban végez minden élővel. Sajnos azonban ez az egyik hátránya is, hiszen a fertőtlenítés ideje alatt senki és semmi nem tartózkodhat a helyiségben, mert a belélegzett ózon komolyan roncsolhatja az emberek, állatok és növények sejtjeit. Szintén az ózongenerátorok hátránya, hogy a levegőben található szálló részecskéket (por, pollen, stb) nem szűri ki, nem köti meg, hiszen ezek a készülékek általában nem rendelkeznek fizikai szűrővel.

A levegő tisztítás másik módja a különböző gyártók, eltérő márkaneveken forgalmazott – okos/smart - légtisztító készülékeinek egyike. Modelltől és típustól függően, eltérő teljesítményű eszközökről beszélünk, amik elegendőek az otthoni vagy kisebb irodai helyiségek levegőjének tisztítására. Az okos légtisztítóknak számos előnye van, a mobil alkalmazással történő vezérléstől, az intelligens levegő-minőség szabályozásig. Hátrányuk, hogy a levegő fizikai szűrő(kö)n halad át, melyek 10-12 havonta cserélendők.

Szintén egy lehetséges megoldás az UV-C levegő fertőtlenítő készülékek alkalmazása. A berendezések belsejében UV fényt sugárzó fényforrás található, ami fertőtleníti az áthaladó levegőt. (Az UV fénnyel történő csíramentesítést és fertőtlenítést hosszú ideje alkalmazza az egészségügy és az élelmiszeripar is.) Előnye, hogy bátran ott tartózkodhatunk a bekapcsolt készülék mellett, hiszen – szemben a fent leírt ózongenerátorral – nem jut ki a légfertőtlenítőből semmilyen káros anyag. Hátránya, hogy ez sem köti meg a szilárd szennyeződéseket.

 

Fertőtlenítse otthona levegőjét emmi-air készülékkel!

 

És itt érkeztünk el az utolsó, de véleményünk szerint legelső levegő tisztító és fertőtlenítő megoldáshoz, az emmi®-air készülékekhez. Az emmi®-air működése a következő: A levegő áthalad egy ionizált mezőn és egy UV fénnyel megvilágított szakaszon. Itt végbemegy a levegő fertőtlenítés. Hogyan? A levegőbe juttatott ionok kapcsolódnak a szennyeződésekhez (por, pollen, stb.) így azok a levegő egyéb alkotórészeitől nehezebbé válnak és lesüllyednek. Ezzel egy időben egy UV által megvilágított szakasz végzi a levegő csíramentesítését. A szilárd szennyeződéseket (por, pollen...) a légtisztító tartályában lévő víz szűri ki az átforgatott levegőből. Igen, ennél az eszköznél a fizikai szűrő nem más, mint sima egyszerű csapvíz, amin áthalad az UV-fénnyel fertőtlenített és ionizált levegő. Ha pedig a szűrőként funkcionáló víz „elkoszolódik”, egyszerűen kicseréljük frissre. Ennek köszönhetően a fenntartási költsége rendkívül alacsony. Sőt! Az emmi®-air nem „csupán” légtisztító, de illatosító és légfrissítő eszközként is alkalmazható, a hozzá kapható légfrissítő folyadékoknak hála, melyek levendula, citrus és zöldtea, illetve gardenia illatban érhetők el.

Az oldal tetejére