Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A Patikatárs Kft. helytáll a teljes gyártói garancia időn belül

A Patikatárs Kft. helytáll a teljes gyártói garancia időn belül

A 373/2021. (VI.30.) Korm. rendelet, ami a fogyasztó és vállalkozás közötti, az áruk adásvételére vonatkozó szabályokat konkretizálja, a megvásárolt árukra érvényes jótállási kötelezettségről is rendelkezik. A Patikatárs Kft többet nyújt az előírtaknál!

Helytállunk a teljes gyártói garancia időn belül

Amennyiben egy gyártó, a jogszabályban előírt garancián túl vállal termékére jótállást (vagy ahogyan köznyelv inkább használja: garanciát), úgy a kötelező törvényi garancia időn túl, de a gyártói garancia időn belül történő meghibásodás esetén, a vásárlónak közvetlenül a gyártóhoz kell fordulni a garancia érvényesítésével. DE! A Patikatárs Kft helytáll a teljes gyártói garancia időn belül!
 

Mit jelentenek a fenti sorok a gyakorlatban?

Ennek könnyebb megértéséhez, tekintsük át a jelentősebb – jótállási határidőket érintő – változásokat!

2021 előtt, egységesen 1 éves jótállást tett kötelezővé az ide vonatkozó passzus. E helyett, 2021-től a jótállás időtartama a következők szerint módosult:

  • 10 000 forintot elérő, de 100 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén, a kötelező jótállás 1 év.
  • 100 000 forintot meghaladó, de 250 000 forintot meg nem haladó eladási ár esetén, a kötelező jótállás 2 év.
  • 250 000 forint eladási ár felett, a kötelező jótállás 3 év.

A fenti határidők be nem tartása jogsértéssel jár. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadásától, vagy az üzembe helyezés napjától kezdődik – ha az üzembe helyezést a vállalkozás vagy annak megbízottja végzi.

100% garancia és jótállás a Patikatárs Kft-nél.


Hogyan érvényesülnek a fentiek, amikor Ön nálunk vásárol?

Amennyiben emmi®-dent, emmi®-pet, emmi®-skin vagy emmi®-air készüléket vásárol, a vételár meghaladja a 10 000 Ft-ot, de nem éri el a 100 000 Ft-os felső határt. Ez egy (1) év jótállásra kötelezi a Patikatárs Kft-t. Mi azonban jól ismerjük termékeinket. Bízunk a német gyártó által szavatolt minőségben is, így ezeknél a készülékeknél nem egy (1), hanem - a gyártóval egyetértésben - kettő (2) év jótállást biztosítunk. Ez azt is jelenti, hogy egy esetlegesen – a vásárlástól számított 2 éven belül - bekövetkező készülék meghibásodás esetén Önnek nem kell a termékkel a német gyártóhoz fordulnia. Elegendő a problémás eszközt hozzánk visszajuttatnia, és innentől mi bonyolítjuk a további garanciális ügyintézést, logisztikai és kommunikációs folyamatot. (Az ellenőrzésre vagy javításra visszaküldött termék oda-vissza szállítási költsége a Vásárlót terheli. Megértésüket köszönjük!)

Patikatárs Kft.

Az oldal tetejére