Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

3 tipp az éhezés nélküli diétázáshoz

3 tipp az éhezés nélküli diétázáshoz
A diéta szó hallatán sokakat kerülget a rosszullét és hallani sem akarnak a legújabb kutatásokról és diétázási praktikákról. Ez főként annak köszönhető, hogy a súlyproblémával küzdő emberek nagy százalékának van rossz tapasztalata valamilyen „csoda diétával” kapcsolatban. - Az onlinePénztárca írása.

Adunk 3 okos tippet arra az esete, ha szeretnél éhezés nélkül súlyfelesleget leadni úgy, hogy étkezésed nem válik egysíkúvá és tested sem zsigereled ki.

1. „Csodadiéta” helyett átgondolt étkezés

3 tipp az éhezés nélküli diétázáshoz

„Egye meg ezt, és 1 hét alatt fogyjon 10 kg-ot!”

„Igyon napi 3x ebből és adjon le 1 hónap alatt 20 kg-ot!”

Bizonyára ismerősek a hasonló csodatevő szerek, amelyek mozgás és helyes táplálkozás nélkül ígérnek kívánatos eredményeket. Pontosan ezek a diéták vezetnek ahhoz, hogy valaki hallani sem akar a különböző diétás programokról.

Az említett csodaszerekkel szemben, a megoldást a megfelelően összeállított, tudatos étkezés jelenti, amely segítségével ténylegesen elindíthatjuk a fogyást úgy, hogy közben minden fontos ásványi anyagot, vitamint, nyomelemet és makrotápanyagot megkap szervezetünk.

A mai rohanó világban nyilván nincs mindenkinek ideje arra, hogy előre elkészítse a menüt, akár az egész hétre, de ez nem lehet megalapozott kifogás, hiszen a dietetika rohamos fejlődésével létrejöhettek olyan teljes értékű táplálékok, mint amilyen a Premium Fogyókúra, amely segít úgy fogyni, hogy nem történik szignifikáns izomvesztés és tápanyaghiány.

Premium fogyókúra könnyedén beilleszthető a hétköznapokba, napi két étkezésünket (reggeli és vacsora) helyettesíti, így segítve az étkezések előkészítését és rövidítve ennek idejét.

Az étkezések és a Premium fogyókúra mellett fontos figyelnünk a megfelelő víz és vitamin fogyasztásunkra, hiszen ezek támogatják immunrendszerünket és segítenek az anabolikus folyamatok zavartalan működésében.

 

2. Irreális túlterhelés helyett megfelelő minőségű mozgás

3 tipp az éhezés nélküli diétázáshoz

Az étkezés mellett szintén kiemelten kezelendő terület a mozgás, hiszen ezzel tudjuk leginkább megtámogatni a kívánt folyamatokat. Ám az edzés is hasonló a diétához, a legtöbb ember nem megfelelően alkalmazza így vagy abbahagyja vagy sérülést okoz magának.

A testmozgás pozitívan hat az emésztésre, serkenti a vérkeringést és segít a zsírégetésben, sőt kellemes fáradtság érzetet okoz és elősegíti a jó alvást.

A mozgás kiválasztásakor úgy válasszuk sportot vagy mozgásformát, hogy az nekünk tetsző legyen, hiszen a testmozgás akkor jó, ha élvezzük és szeretjük. A legtöbbször azért hagyják abba az emberek a különböző edzésprogramokat, mert nem érzik jótékony hatásúnak a gyakorlatokat, nincs elég motivációjuk ahhoz, hogy egy olyan mozgásformát csináljanak hétről hétre, amelyet nem éreznek magukénak.

A változó intenzitású gyakorlatok nagyszerűen segítik elő a zsírégetést, ezért a fogyókúrás céljaink vannak célszerű ezek közül választani. Ezek a változó intenzitású edzések nagyjából 20-30 perc alatt elvégezhetőek, így könnyedén beilleszthetjük napi rutinunkba.

 

3. Éjjeli életmód helyett megfelelő és pihentető alvás

3 tipp az éhezés nélküli diétázáshoz

Az alvásról beszélnek a legkevesebbet a fogyókúra kapcsán, pedig ugyanolyan fontos eleme a sikeres fogyókúrának, mint az első két pont.

A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás kiemelten fontos az emésztés, a keringési rendszer és az energia szint szempontjából, de nem szabad háttérbe szorítani a mentális és pszichológia kipihentséget sem.

A megfelelő alvás segít az összpontosításban, nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak lehetünk és energiaszintünk is sokkal magasabb lesz, így könnyebben vesszük a hétköznapok akadályait és egyszerűbben teljesíthetjük feladatainkat.

Ehhez persze megfelelő közegre, jó ágyra (ágyrács és matrac) és kiegyensúlyozott étkezésre van szükség. Az megfelelő alvással töltött idő egyénenként változik és a fizikai és mentális leterheltségtől is függ, ezért célszerű megfigyelnünk azt, hogy mikor érezzük magunkat kipihentnek és e szerint módosítanunk alvási szokásainkat.

 

E három pont és a fokozatosság elvének figyelembevételével fogyókúránk könnyen betartható lesz, sőt életmóddá is válhat, így nem csak a súlycsökkenésnek örülhetünk, hanem kiegyensúlyozott, energiában gazdag és boldog életet élhetünk éhezés és extrém leterheltség nélkül!

Forrás: onlinePénztárca

Tartalomhoz tartozó címkék: diéta fogyókúra Premium Diet
Az oldal tetejére